PM 2 – 2018

Härnösands Bilmuseum ska bli störst i Skandinavien – Växa till 300 bilar, 2020.

Nu utökar museet lokalerna för att kunna växa. 200 utställda bilar 2018 ska bli 300 bilar senast 2020.
–Vi ska gå från att vara störst i Sverige till att bli störst i Skandinavien, säger grundaren och ägaren Calle Lundkvist. På sikt är målet att bli bäst i Skandinavien också!

När Calle Lundkvist vill göra något så gör han det fullt ut. Så när han för knappt tio år sedan fick idén att skapa ett bilmuseum så var det aldrig tal om något annat än att det skulle bli störst i Sverige. Och naturligtvis blev det så.

De cirka 120 bilar som fanns i utställningen när Härnösands Bilmuseum öppnade 2015 har sedan dess fått många blänkande och mullrande vänner. Idag består utställningen av 200 bilar, som sammanfattar ett århundrade av bilhistorien. Bilar du glömt att du minns!

Nu förbereder Calle Lundkvist nästa steg. En 2 000 kvadratmeter stor lokal i anslutning till museet har förvärvats. Den nya lokalen ska bindas ihop med dagens museum genom en 400 kvadratmeter stor hall.

200 utställda bilar ska bli 300 bilar, men när Härnösands Bilmuseum stakar ut framtiden så handlar det inte bara om mängd.

–Vi vill bredda oss och inte minst bli bättre på det som inte är bilar. Allt från att bygga på den tidslinje där vi placerar in bilarna i ett historiskt sammanhang till att få in uppklädda skyltdockor, tidstypiska prylar och skyltar i utställningen – att bygga miljöer kring bilarna helt enkelt. Vi har mycket intressant på gång!.

Bilder och text fria att använda
för redaktionellt material